Κόσμος

Πέθανε ο Τσέχος μεγιστάνας Πετρ Κέλνερ – Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Τσεχία ότι ο 56χρονος Πετρ Κέλνερ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος της χώρας έχασε την ζωή του όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του στην Αλάσκα.

Ιδιοκτήτης του ομίλου PPF, ο Κέλνερ σκοτώθηκε με άλλα 4 άτομα κατά την συντριβή του ελικοπτέρου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

«Ανακοινώνουμε με μεγάλη θλίψη ότι στις 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκα σκοτώθηκε ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του PPF, Πετρ Κέλνερ», τονίστηκε σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Κέλνερ ήταν ηγετική φιγούρα στην οικονομία της χώρας του και όχι μόνο.

Η αξία του σύμφωνα με το Forbes ήταν στα 17,5 δις δολάρια.

Ο PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Fund αυτό είχε κάνει επενδύσεις και στην Ελλάδα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5