Κόσμος

Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Πούτιν

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν επίσημα οι ρωσικές φυλακές, ο επικριτής του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μέσα στη φυλακή στα 47 χρόνια του.

«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο2 ο καταδικασμένος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από σύντομο περπάτημα και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του» αναφέρει η ανακοίνωση για το θάνατο του Ναβάλνι στη φυλακή.

«Οι διασώστες του σωφρονιστικούς καταστήματος έφτασαν αμέσως επί τόπου και επιχειρήθηκε ανάνηψη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι διασώστες επιβεβαίωσαν επί τόπου το θάνατο του καταδίκου».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη το 2021 ενώ ανάρρωνε μετά από απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Τον είχαν μεταφέρει πρόσφατα

Ο Ναβάλνι είχε μεταφερθεί πρόσφατα σε μια φυλακή που βρίσκεται σε μια περιοχή της Αρκτικής στη βόρεια Ρωσία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε εντοπιστεί στη φυλακή IK-3 στο Χαρπ, στην περιοχή Γιαμάλ-Νένετς, σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας, όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, οι οποίοι προετοιμάζονταν για την αναμενόμενη μεταγωγή του σε μια αποικία «ειδικού καθεστώτος», τη σκληρότερη βαθμίδα στο σωφρονιστικό σύστημα της Ρωσίας, είχαν πει πως οι δικηγόροι του δεν τον είχαν δει από την 6η Δεκεμβρίου και είχαν σημάνει συναγερμό για την τύχη του.

Τελικά, είχαν πάρει μια ανάσα ανακούφισης όταν εντοπίστηκε ο Ναβάλνι στις φυλακές αλλά η ανακούφισή τους κράτησε για πολύ λίγο καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος