Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Phoebe Snetsinger: Η πιο διάσημη παρατηρητής πτηνών

Phoebe Snetsinger: Η πιο διάσημη παρατηρητής πτηνών

Η Phoebe Snetsinger γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1931 και ήταν μία από τις πιο διάσημες παρατηρήτριες πτηνών παγκοσμίως. Η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στα 85α γενέθλια της Phoebe Snetsinger. Η διάσημη παρατηρήτρια είχε δει περισσότερα από 8.398 είδη πουλιών μέχρι τον θάνατό της.

Η Phoebe Snetsinger (9 Ιουνίου 1931 – 23 Νοεμβρίου 1999), μητέρα 4 παιδιών, ήταν μια από τις πιο διάσημες Αμερικανίδες παρατηρήτριες πτηνών, έχοντας δει περισσότερα από 8.398 είδη πουλιών μέχρι τον θάνατό της.  Χρησιμοποίησε την περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της και μεγιστάνα της διαφήμισης Leo Burnett για να χρηματοδοτήσει πολυάριθμα ταξίδια και να κάνει το χόμπι της πραγματικότητα.

Στην παιδική της ηλικία, η Phoebe Snetsinger πήγε σε ένα μικρό σχολείο στη λίμνη της Ζυρίχης όπου είχε μόνο 2 ακόμα μαθητές. Στα 11 της χρόνια γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Κορέα έφυγαν μαζί για να κάνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Η αγάπη της Phoebe Snetsinger για τα πουλιά ξεκίνησε όταν είδε ένα ωδικό πτηνό το 1965. Δεν ασχολήθηκε ωστόσο με το χόμπι της ενεργά παρά μόνο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο το 1981. Αντί να κλειστεί στο σπίτι, άρχισε να ταξιδεύει στην Αλάσκα για να παρατηρεί πουλιά και όταν επέστρεψε σπίτι της ο καρκίνος είχε υποχωρήσει.

Συνέχισε έτσι τα ταξίδια σε απομακρυσμένες περιοχές, μερικές φορές και κάτω από επικίνδυνες περιβαλλοντικές και πολιτικές συνθήκες, για να παρατηρήσει ακόμα περισσότερα πτηνά. Η Phoebe Snetsinger πέθανε ενώ βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη το 1999 όταν ανατράπηκε το φορτηγό που οδηγούσε και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε