Site icon NewsIT

Πικρόχολος ο Ζορντάν Μπαρντελά: Παραδέχθηκε την ήττα και κατηγόρησε τους πολίτες ότι έριξαν την Γαλλία στην αγκαλιά της άκρας αριστεράς

07.07.2024 | 21:45
Πικρόχολος ο Ζορντάν Μπαρντελά: Παραδέχθηκε την ήττα και κατηγόρησε τους πολίτες ότι έριξαν την Γαλλία στην αγκαλιά της άκρας αριστεράς

Ο ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού (RN) Ζορντάν Μπαρντελά, ο οποίος ήλπιζε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας, μίλησε στους υποστηρικτές του, μετά το exit poll για τις εκλογές, που δείχνει πρωτιά του Ζαν Λικ Μελανσόν. 

Ο Ζορντάν Μπαντελά στις πρώτες τους δηλώσεις ύστερα από το exit poll, μίλησε για «αφύσικη και επαίσχυντη συμμαχία» που «στέρησε από τον γαλλικό λαό» μια νίκη του Εθνικού Μετώπου: «Απόψε, αυτές οι συμμαχίες ρίχνουν τη Γαλλία στην αγκαλιά της άκρας αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσον», είπε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Προσπαθώντας να «χρυσώσει το χάπι» στους υποστηρικτές του είπε: «Το RN ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και τώρα έχει διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του. Αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αυριανής νίκης».

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν έχει ωθήσει τη χώρα προς την «αβεβαιότητα και την αστάθεια».

«Όλοι καταλαβαίνουν σήμερα ότι οι ρυθμίσεις που ενορχηστρώθηκαν από τα Ηλύσια… δεν θα πάνε πουθενά».

Είπε ακόμα ότι κατανοεί την «απογοήτευση» του γαλλικού λαού, αλλά πρόσθεσε: «Εδώ και μήνες ένας άνεμος ελπίδας έχει πάρει και δεν θα σταματήσει ποτέ να φυσάει».

«Όλα ξεκινούν απόψε».

 

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version