Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πιλότος… για σκότωμα! Κοιμήθηκε και άφησε το πηδάλιο στα χέρια μαθητευόμενου! [pics]

Φωτογραφίες από Twitter / @HasanShazia
Φωτογραφίες από Twitter / @HasanShazia

Μια διεθνής πτήση των πακιστανικών αερογραμμών με περισσότερους από 300 (!) επιβάτες αφέθηκε στα χέρια ενός εκπαιδευόμενου πιλότου για περισσότερες από δύο ώρες! Γιατί; Διότι ο πιλότος έπαιρνε έναν… υπνάκο στην πρώτη θέση!

Ο Amir Akhtar Hashmi, πιλότης της εταιρείας PIA, είχε υπό την εποπτεία του την εκπαίδευση του εκπαιδευόμενου πιλότου Ali Hassan Yazdani, κατά την διάρκεια της πτήσης.

Ο νεαρός πιλότος μπήκε στο κόκπιτ του αεροσκάφους, μαζί με έναν ακόμη έμπειρο πιλότο, τον Mohammad Asad Ali, ωστόσο λίγο μετά την απογείωση της πτήσης PK-785, που ξεκίνησε από το Ισλαμπαμπάντ, ο πιλότος έδωσε τον έλεγχο στον άπειρο εκπαιδευόμενο και πήγε στην πρώτη θέση, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, κοιμήθηκε!

 

 

Στην πτήση επέβαιναν 305 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 293 επιβάτες στην οικονομική θέση και 12 στην πρώτη.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας από τους επιβάτες της πρώτης θέσης παρατήρησε πως ένας άνδρας με στολή πιλότου κοιμόταν… γαλήνια σε μία θέση – κρεβάτι και φοβούμενος πως ο… υπναράς πιλότος αποτελούσε κίνδυνο, απευθύνθηκε σε μία αεροσυνοδό, η οποία βάσει κανονισμών ήταν υποχρεωμένη να αναφέρει την καταγγελία στην αναφορά της.

Κάπως έτσι ξετυλίχθηκε στο κουβάρι και αργότερα αποδείχθηκε πως ούτε ο πιλότος, ούτε ο εκπαιδευόμενός του, είχαν αναφέρει στους ανωτέρους τους πως σκόπευαν να κάνουν αυτή την… αλλαγή βάρδιας.

Οι επιβάτες της πτήσης μάλλον θα πρέπει να νιώθουν πολύ τυχεροί που όλα πήγαν καλά…

Πηγή: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε