Site icon NewsIT

Δεν έχουν μαζέψει ακόμα τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17 (ΦΩΤΟ)

14.04.2015 | 13:58
Δεν έχουν μαζέψει ακόμα τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17 (ΦΩΤΟ)

Εννέα μήνες μετά τη συντριβή της πτήσης MH17 και το σημείο αποπνέει ακόμα τη μυρωδιά του θανάτου, με απανθρακωμένα αντικείμενα των θυμάτων να βρίσκονται διάσπαρτα παντού.

Η φωτογραφία μιας γυναίκας που επέβαινε στη μοιραία πτήση που δημοσιεύτηκε από τη Dailymail οδήγησαν την οικογένειά της να απευθύνει έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να σταματήσει να βάζει εμπόδια στον καθαρισμό των συντριμμιών και να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαφορά προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων βρίσκονται ανάμεσα στα συντρίμμια του καταδικασμένου Boeing 777 που καταρρίφθηκε από πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου του 2014.

Ανάμεσά τους και το μισοκαμμένο διαβατήριο της 45χρονης Mabel Anthonysamy Soosai, πρώην καθηγήτριας πανεπιστημίου, που ήταν ανάμεσα στους 298 επιβάτες της μοιραίας πτήσης και επέστρεφε από το Άμστερνταμ στην πατρίδα της με τον 52χρονο σύζυγό της Paul Rajasingam Sivagnanam και τον 9χρονο γιο τους Matthew.

Οι ντόπιοι στο χωριό Grabovo είπαν ότι πρόσφατα εντοπίστηκε το πόδι μιας γυναίκας, με τους ερευνητές να μην έχουν ακόμα πρόσβαση στο σημείο της συντριβής εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων ανταρτών.

“Έσπασε την καρδιά μου να βλέπω το διαβατήριο με τη φωτογραφία της ακόμα στα συντρίμμια του αεροπλάνου. Σας ευχαριστώ όμως πολύ που το βρήκατε και μας το είπατε.

Τη σκεφτόμουν συχνά τον τελευταίο καιρό. Ήταν στις σκέψεις μου κάθε μέρα όσο πλησίαζε το Πάσχα και θα το γιορτάζαμε χωρίς αυτή.

Είδα το διαβατήριό της και σκέφτηκα “μου λείπεις τόσο πολύ”. Στη φωτογραφία χαμογελά όπως ακριβώς και στη ζωή της.

Υποθέτω πως προσπαθεί να μου πει κάτι. Ακούω να μου λέει “χαμογελάω, είμαι σε καλά χέρια και ορίστε μια φωτογραφία μου να χαμογελάω”.

Με παρηγορεί μετά τα όσα συνέβησαν. Θα μπορούσε να μη φαίνεται το πρόσωπο στη φωτογραφία ή να είχε καταστραφεί ολοσχερώς το διαβατήριο.

Με κάποιος όμως τρόπο “γλίτωσε” και το έχουμε ένα χρόνο μετά τον θάνατό της και γελάει στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της”, σημείωσε με δάκρυα στα μάτια ο 47χρονος αδερφός της Clement μιλώντας στη MailOnline από την Κουάλα Λουμπούρ.

Απηύθυνε μάλιστα ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως θα αποκρύψουν τις ταυτότητες εκείνων που ευθύνονται για την κατάρριψη της πτήσης MH17.

Η σορός της Mabel αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα και αυτή του Paul από τα οδοντιατρικά του αρχεία. Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν πολύ γρήγορα, ενώ αυτή του 9χρονου γιου τους ταυτοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

Εκτός από το διαβατήριο της Mabel, έχουν βρεθεί διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα όπως ένα βραχιόλι από χάντρες, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, σκισμένα ρούχα, τυχαίες σλίες από οδηγούς και η συσκευασία ενός scrub σώματος.

Το σημείο της συντριβής σήμερα δεν φυλάσσεται, ενώ έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν στα ρωσικά “Μην μπείτε! Μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινα μέλη των θυμάτων της πτήσης MH17 που συνετρίβη στο σημείο”.

Σε άλλες περιπτώσεις καλούν τους κατοίκους στο χωριό Grabovo να επικοινωνήσουν με τους ερευνητές σε περίπτωση που εντοπίσουν ανθρώπινα μέλη ή προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της μοιραίας πτήσης.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version