Κόσμος

Πιο… “φτωχοί” φέτος οι 100 πλουσιότεροι Αυστριακοί! Ποια είναι η πλουσιότερη οικογένεια

Επειτα από αρκετές χρονιές συνεχούς αύξησης της περιουσίας τους, οι 100 πλουσιότεροι Αυστριακοί, στους οποίους συγκαταλέγονται μερικές δεκάδες δισεκατομμυριούχοι, φαίνεται εφέτος να "φτωχαίνουν", σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει στο νέο τεύχος του το αυστριακό οικονομικό περιοδικό "Τρεντ", στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνάς του "Οι 100 πλουσιότεροι Αυστριακοί".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, η συνολική περιουσία αυτών των 100 πλουσιότερων κατοίκων της μικρής χώρας των Αλπεων, φέρεται να έχει “συρρικνωθεί” το 2016 στα 145 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 170 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία ανερχόταν πέρυσι, ενώ από τα 145 φετινά δισεκατομμύρια περίπου τα 78 δισεκατομμύρια διαθέτουν οι δέκα πλουσιότεροι από τους 100 της έρευνας.

Στην κορυφή του καταλόγου του “Τρεντ” εξακολουθεί πάντα να βρίσκεται η οικογένεια Πόρσε-Πίεχ, της οποίας όμως η περιουσία μειώθηκε δραστικά, εξαιτίας του σκανδάλου στην αυτοκινητοβιομηχανία “Φόλκσβαγκεν” στην οποία η οικογένεια είναι κύριος μέτοχος, και να ανέρχεται πλέον σε “μόνον” 35,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η οικογένεια διευκρινίζει, όπως γράφει το περιοδικό, πως δεν της ανήκει ολόκληρη η περιουσία καθώς πρόκειται και για διάφορα ιδρύματα.

Ακολουθεί στον κατάλογο, ως δεύτερος πλουσιότερος πολίτης στην Αυστρία με αρκετά όμως μεγάλη απόσταση από τους Πόρσε-Πίεχ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Ρεντ-Μπουλ”, Ντίτριχ Μάτεσιτς με 8,25 δισεκατομμύρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Φλικ με 7,35 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Μόλις” στην έβδομη θέση του καταλόγου εμφανίζεται, με περιουσία 4,15 δισεκατομμύρια ευρώ , το όνομα του Αυστρο-Καναδού εκκεντρικού επιχειρηματία και επίδοξου νέου πολιτικού Φρανκ Στρόναχ.

Το νεόκοπο νεοφιλελεύθερο κόμμα του, με την επωνυμία “Ομάδα Στρόναχ”, είχε αποσπάσει στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 ποσοστό 5,7%, αλλά εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται υπό διάλυση, με τους περισσότερους βουλευτές του να έχουν μεταπηδήσει σε άλλα κόμματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκινητικό βίντεο με τον σκύλο του Τζιν Χάκμαν να στέκεται δίπλα στο άψυχο σώμα της Αρακάουα
Ο Τζιν Χάκμαν και η σύζυγός του Μπέτσι Αρακάουα είχαν τρία σκυλιά - Δύο από αυτά εντοπίστηκαν ζωντανά, ενώ το τρίτο βρέθηκε νεκρό μέσα στο κλουβί του, από ασιτία και αφυδάτωση
Ο σκύλος του Τζιν Χάκμαν
Το συγκλονιστικό πορτραίτο 9χρονου διπλά ακρωτηριασμένου Παλαιστίνιου, το πρώτο βραβείο του World Press Photo 2025
«Ενα από τα δυσκολότερα πράγματα, είναι ότι όταν ο Μαχμούντ κατάλαβε ότι τα χέρια του έχουν ακρωτηριαστεί, η πρώτη φράση που της είπε ήταν: «Και πως θα σε αγκαλιάζω;»
Μαχμούντ Αζούρ