Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πίτερ Διαμαντής: Ο ελληνοαμερικανός που βρέθηκε στον μεγαλοπρεπή «γάμο της χρονιάς» στην  Ινδία

Πίτερ Διαμαντής: Ο ελληνοαμερικανός που βρέθηκε στον μεγαλοπρεπή «γάμο της χρονιάς» στην  Ινδία
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Παγκόσμιες προσωπικότητες, μεγιστάνες, πολιτικοί έδωσαν το παρών στην Ινδία για τον πολυσυζητημένο γάμο του Anant Ambani, γιου του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, Mukesh Ambani και της αρραβωνιαστικιάς του, Radhika Merchant.

Ο «γάμος της χρονιάς» όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί στην Ινδία, πραγματοποιήθηκε στο οικογενειακό συνεδριακό κέντρο με χωρητικότητα άνω των 16.000 ατόμων «Jio World Convention Centre» στη Βομβάη και στον πολυτελή 27 ορόφων πύργο της οικογένειας, το οποίο είναι το ακριβότερο ακίνητο στο κόσμο, μετά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ανάμεσα σε εκείνους που προσκλήθηκαν έχοντας παραλάβει ένα μικροσκοπικό ναό με χρυσά είδωλα ινδουιστικών θεών είναι οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και Μπόρις Τζόνσον (και ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco,Amin H. Nasser. Επίσης σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη λίστα συγκαταλέγονται η οικογένεια Καρντάσιαν, η Adele, η Lana Del Rey, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Drake.

Ένας τέτοιος χλιδάτος γάμος, δε θα μπορούσε να μην έχει και ελληνικό στοιχείο. Κι αυτό γιατί προσκλητήριο έλαβε και μία εξίσου σημαντική προσωπικότητα με ελληνικές ρίζες,  ο Πίτερ Διαμαντής.

 

Πρόκειται για Ελληνοαμερικανό διάσημο επιχειρηματία και συγγραφέας, Πίτερ Διαμαντής.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το εντυπωσιακό τελετουργικό και τους λαμπερούς προσκεκλημένους. Έβγαλε μάλιστα και selfie με τις αδελφές Κιμ και Κλόι Καρντάσιαν.  

Ο γαμπρός Mukesh Ambani και η νύφη, Radhika Merchant

Ποιος είναι ο Πίτερ Διαμαντής

Ο Peter είναι ένας καινοτόμος επιχειρηματίας, τεχνολόγος, συγγραφέας και ιδρυτής πάνω από 25 εταιρειών. Είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ιδρύματος XPRIZE Foundation, το οποίο έχει ξεκινήσει διαγωνισμούς με κίνητρα αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, προωθώντας περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε project Έρευνας και Ανάπτυξης (πιο πρόσφατα ξεκίνησε το Gigaton Carbon XPRIZE αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε από τον Elon Musk για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής).

Το ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών του Peter, BOLD Capital Partners, επενδύει 600 εκατ. δολάρια και πλέον σε εκθετικές τεχνολογίες και βιοτεχνολογία υγείας. Ο Diamandis έχει γράψει έξι βιβλία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μπεστ σέλερ των New York Times, και η αποστολή της ζωής του είναι να ενδυναμώσει τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο και συναρπαστικό μέλλον για την ανθρωπότητα. Ο Diamandis έλαβε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του από το ΜΙΤ και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Ο πατέρας μου ήταν το πρότυπό μου» εξομολογείται σε ένα από τα βίντεο όπου περιγράφει το όραμα και τους στόχους του. «Γεννήθηκε σε ένα μικρό νησί της Ελλάδας, στη Λέσβο, και μεγάλωσε χωρίς να έχει, κυριολεκτικά, τίποτα. Δούλευε ως βοσκός σε κοπάδια κατσικιών και μάζευε ελιές για να βοηθήσει την οικογένειά του. Όμως, κατάφερε να γίνει ο πρώτος κάτοικος της Λέσβου που πήγε στην Ιατρική Σχολή και τελικά στις ΗΠΑ. Το ταξίδι του, που ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν, για να γίνει ένας επιτυχημένος γιατρός στη Νέα Υόρκη είναι για εμένα το αντίστοιχο του ταξιδιού στον Άρη και πιο πέρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις