Κόσμος

Πιθανό να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στην Αλβανία

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταστρέψουν τα χημικά όπλα της Συρίας στην Αλβανία.

Η είδηση, που δημοσιεύθηκε στη “National Journal”, αναφέρει ότι η Αλβανία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των οκτώ χωρών που ενδεχομένως θα παραλάβουν τα χημικά όπλα για να τα καταστρέψουν. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας απέρριψε την ιδέα της καταστροφής χημικών όπλων στο έδαφος της χώρας, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία για μια τέτοια επιχείρηση.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρέπει να μεταφερθεί εκτός της χώρας, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2014. Με βάση δημοσιεύματα, πρόκειται για περισσότερους από χίλιους τόνους χημικών όπλων.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη απάντηση από την αλβανική κυβέρνηση. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κάλεσαν την αλβανική κυβέρνηση να απορρίψει το αίτημα των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταφορά των χημικών όπλων στην Αλβανία διότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους νόμους και τα συμφέροντα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βιαιότητες στη Συρία εμπόδισαν τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν δυο εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων

“ΝΑΤΟ και Ρωσία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταστροφή χημικών στη Συρία”

Οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν επίθεση σε εγκατάσταση χημικών όπλων

Και επίσημα η Συρία πλήρες μέλος της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού