Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Πλοίο έπεσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας – 3 νεκροί, 10 αγνοούμενοι (VIDEO)

Πλοίο έπεσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας – 3 νεκροί, 10 αγνοούμενοι  (VIDEO)

Απίστευτο ναυτικό δυστύχημα συγκλονίζει την Ιταλία. Εμπορικό πλοίο, μάλλον εξαιτίας μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι νεκροί από την πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero είναι τρεις, οι τραυματίες τέσσερις, και οι αγνοούμενοι δέκα.

Η πρύμνη του πλοίου προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, προκαλώντας, ουσιαστικά, την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτιρίου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως έπεσε στο κενό το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους. Ήταν η στιγμή που γινόταν η αλλαγή της βάρδιας.

Αιτία του τραγικού δυστυχήματος, πιθανώς, μια μηχανική βλάβη με δυο από τις μηχανές, που, όπως ανέφερε μέρος του πληρώματος, σταμάτησαν, ξαφνικά, να λειτουργούν.

Την στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια: περίπου δέκα υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Το Jolly Nero, που ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα, έχει μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα και λίγο πριν από το δυστύχημα είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατάσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεργία και ανάπτυξη πάνε μαζί …στην Ιταλία

Ιταλία: Ο μάγος… υπουργός! Ψάχνει 6 δισ. σε 20 μέρες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε