Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ποια ήταν η Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε από οπαδό του Brexit

Ποια ήταν η Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε από οπαδό του Brexit

Η 42χρονη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας,υπέκυψε στα τραύματά της έπειτα από επίθεση που δέχτηκε και όπως φαίνεται έχει σχέση με το δημοψήφισμα που θα γίνει σε μια βδομάδα για την παραμονή ή όχι της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέλος του κοινοβουλίου για κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, η Τζο Κοξ έχει ήδη χτίσει την φήμη μιας εξαιρετικής εκπροσώπου. Νεαρή με βάση τα στάνταρ των υπόλοιπων πολιτικών, η Κοξ θα γιόρταζε τα 42α γενέθλιά της την επόμενη Τετάρτη, ενώ από πολλούς θεωρείται μελλοντική υπουργός.

Η Κοξ ήταν υποστηρίκτρια της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ στο προσεχές δημοψήφιμα. Ήταν παντρεμένη με δύο παιδιά, ενώ έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 1995. Αμέσως μετά δούλεψε ως σύμβουλος της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν.

Η Κοξ είχει υπερασπιστεί τα θύματα του εμφυλίου της Συρίας, ενώ ήταν μέλος της διοίκησης της διακομματικής επιτροπής της βρετανικής βουλής για την φιλία με τη Συρία.

Η βουλευτής απείχε από ψηφοφορίες σχετικά με τη βρετανική εμπλοκή στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο, επιμένοντας πως ήταν αναγκαία μια πιο ευρεία δράση για την σύγκρουση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Υπεύθυνη του Δικτύου Γυναικών του Εργατικού Κόμματος, η Κοξ υποστήριξε αρχικά την υποψηφιότητα του Τζέρεμι Κόρμπιν, όμως τελικώς ψήφισε την Μπλερική υποψήφια Λιζ Κένταλ. Αργότερα υποστήριξε πως ήταν λάθος της που βοήθησε τον Κόρμπιν.

Η Κοξ ήταν ακόμα σύμβουλος στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς πριν γίνει μέλος του κοινοβουλίου. Η βουλευτής εξασφάλισε 6.057 στις γενικές εκλογές, και ένας εκ των συντρόφων της σημείωνε τότε πως “Είναι ένα από τα αστέρια της νέας γενιάς”

Πηγή: The Guardian
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε