Κόσμος

Ποια Συρία; Ο Τραμπ έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχολείται! [pics, vid]

Δάσκαλε που δίδασκες… Δεν είναι η πρώτη φορά που η φράση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά κάθε φορά, έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Πριν από καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε από τον Μπαράκ Ομπάμα να μην επιτεθούν οι ΗΠΑ στη Συρία. Μερικούς μήνες μετά και ενώ ο ίδιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έριξε 59 Τόμαχοκ σε αεροπορική βάση έξω από τη Χομς.

Κάποτε, επίσης, έκραζε μέσω του αγαπημένου του twitter τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί επέλεγε να παίζει γκολφ αντί να ενημερώνει το Κογκρέσο για την κατάσταση στη Συρία. Και επειδή τα tweets μένουν, το συγκεκριμένο (όπως και πολλά πολλά άλλα) τον κατατρέχουν.

Γιατί ο πρόεδρος από την ημέρα που ανέβαλε τα καθήκοντά του έχει πάει 16 φορές να παίξει γκολφ. Και το έκανε και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, λίγα 24ωρα μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία και ενώ το Ιράν και η Ρωσία απειλούν την Ουάσινγκτον με αντίποινα αν συνεχίσει στην ίδια τακτική.

Αλλά, όπως έλεγε και ο ίδιος κάποτε για τον Ομπάμα, «ο πρόεδρος έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχολείται, όπως το να παίζει γκολφ».

Και φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Kevin Liptak αφιερώνει ένα κομμάτι στο CNN για να μιλήσει για τα παιχνίδια (γκολφ) του Ντόναλντ Τραμπ. Και (του) θυμίζει πως ο προκάτοχός του στο Οβάλ Γραφείο περίμενε αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να παίξει το πρώτο του παιχνίδι γκολφ. Και συγκεκριμένα 100 μέρες, αφού για πρώτη φορά ως πρόεδρος ο Ομπάμα πήγε για γκολφ στις 29 Απριλίου 2009.

Ο Τραμπ έχει πάει στο γήπεδο 16 φορές από τις 20 Ιανουαρίου 2017. Σημειώνεται δε ότι η παρουσία του στο γήπεδο του γκολφ την Κυριακή (09.04.2017) είναι η μοναδική… δραστηριότητά του στο ιδιωτικό θέρετρό του στη Φλόριντα, αφού ο Λευκός Οίκος αρνείται να αποκαλύψει πως περνά ο πρόεδρος τον ιδιωτικό του χρόνο, στο ιδιωτικό του… θέρετρο.

Όλα αυτά ενώ υπάρχουν και καταγεγραμμένες ομιλίες του, όταν έλεγε πως δεν θα φεύγει από τον Λευκό Οίκο γιατί θα θέλει να δουλεύει συνέχεια. Γιατί εκτός από τα γραπτά, πλέον “μένουν” και τα προφορικά…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3
Έκθεση – βόμβα για την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον: Η πιλότος του ελικοπτέρου αγνόησε εντολές πριν τη σύγκρουση με το αεροπλάνο της American Airlines
Άγνωστο γιατί η σμηναγός Rebecca Lobach δεν συμμορφώθηκε με τις κρίσιμες οδηγίες αλλαγής πορείας δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση - Ο ρόλος του συγκυβερνήτη της Andrew Loyd Eaves
Credit: mpi34
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτό γεγονός» την αυτοκτονία της Βιρτζίνια Τζούφρι – Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας
«Πρώτα είχε τροχαίο, τώρα λένε ότι αυτοκτόνησε; Μοιάζει σαν κάποιος να ήθελε να τη δει νεκρή» - Μυστήριο με τον θάνατο της Τζούφρι - Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη τραγωδίες θυμάτων του Επστάιν
Ντόναλντ Τραμπ