“Ο Ντεπαρντιέ έκανε τον κύκλο του ως προς αυτό”, είπε ένας φίλος του στο AFP.
Με βαθμολογία 13/20 και με δύο σκούφους από τον γαστρονομικό οδηγό Gault et Millau, το εστιατόριο “La Fontaine Gaillon”, δύο βήματα από το παλιό Χρηματιστήριο του Παρισιού, είχε διευθυντή τον σεφ Πασκάλ Λονιόν-Ντιβάλ.
Ο 70χρονος Ντεπαρντιέ ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών την πώληση του εξοπλισμού και της κάβας του εστιατορίου που στεγάζεται μέσα σε ένα μέγαρο του 17ου αιώνα, κοντά στη συνοικία της ‘Οπερας και των θεάτρων.
Πιατικά, μαχαιροπήρουνα, τραπέζια, πολυθρόνες και καρέκλες από κόκκινο βελούδο, μικροί μπουφέδες, τρόλεϊ, πολυέλαιοι, τραπεζομάντιλα, κουζινικά και grands crus κρασιά: συνολικά 250 αντικείμενα θα βγουν στο σφυρί στο εστιατόριο στις 11 Ιουλίου.
Η κάβα έχει δεκάδες κρασιά Chateau Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Cote-Rotie και Meursault, η αξία των οποίων για κάθε φιάλη φθάνει έως τις 6.000 ευρώ.
Η δημοπρασία της επίπλωσης των μεγάλων ξενοδοχείων και των βραβευμένων εστιατορίων προσελκύει πάντα πολύ κόσμο: ερασιτέχνες έρχονται να αγοράσουν ένα αναμνηστικό από έναν μυθικό χώρο, επαγγελματίες θέλουν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του καταστήματός τους ή απλοί περίεργοι, υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για τη δημοπρασία.
Ο Ντεπαρντιέ είχε εγκαινιάσει το “La Fontaine Gaillon” το 2003 παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο Τζόνι Χαλιντέι.
Στην αρχή, ο ηθοποιός ήταν ο πλειοψηφικός μέτοχος. Το υπόλοιπο κεφάλαιο είχαν καταβάλει η Καρόλ Μπουκέ, η τότε σύντροφος του Ντεπαρντιέ, ο οινοποιός από το Μπορντό και μεγιστάνας Μπερνάρ Μαγκρέ και ο Λοράν Οντιό, ο πρώτος σεφ του “Λα Φοντέν Γκαγιόν”.
Λάτρης του καλού φαγητού και των καλών κρασιών, ιδιοκτήτης ή μέτοχος αμπελώνων, ο Ντεπαρντιέ επένδυσε επίσης σε κρεοπωλεία στο Παρίσι που είναι έτοιμος να πωλήσει, όπως και σε ένα ιχθυοπωλείο και ένα ντελικατέσεν που βρίσκονται πολύ κοντά στο μέγαρό του, το οποίο διατίθεται προς πώληση εδώ και χρόνια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ