Site icon NewsIT

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Απομάκρυνση κατοίκων στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ λόγω ουκρανικής επίθεσης

12.08.2024 | 09:31
Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Απομάκρυνση κατοίκων στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ λόγω ουκρανικής επίθεσης

A view shows a damaged house following what local authorities called a Ukrainian military strike, in the course of the Russia-Ukraine conflict in the town of Sudzha in the Kursk Region, Russia, in this handout image released August 6, 2024. Acting Governor of Kursk Region Alexei Smirnov via Telegram/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT.

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα σύνορα των δύο χωρών, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απομάκρυνση των κατοίκων από τμήμα της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω ουκρανικής επίθεσης και με φόντο μια ένοπλη ουκρανική επιδρομή στη γειτονική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

«Το πρωινό προαναγγέλλεται ανησυχητικό εδώ: υπάρχουν εχθρικές δραστηριότητες στα σύνορα της Περιοχής Κράσναγια Γιαρούγκα», δηλώνει σε βίντεο στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. «Για την ασφάλεια της ζωής και της υγείας του πληθυσμού μας, αρχίζουμε να μετακινούμε» τους κατοίκους αυτής της περιοχής, διευκρίνισε.

«Είμαι σίγουρος πως οι στρατιώτες μας θα κάνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν την απειλή που προέκυψε», πρόσθεσε ο Γκλάντκοφ.

Το Κίεβο έχει αυξήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα σύνορα μερικές ημέρες μετά τη μεγαλύτερη επιδρομή του στη ρωσική επικράτεια από την αρχή του πολέμου το 2022.

Ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος περνώντας τα σύνορα την περασμένη Τρίτη και επιτέθηκαν σε ορισμένα δυτικά τμήματα της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ. Ήταν μια αιφνιδιαστική επίθεση, για την οποία το Reuters μεταδίδει πως μπορεί να έχει στόχο να αποκτήσει η Ουκρανία πλεονέκτημα σε ενδεχόμενες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου, η Ρωσία, η οποία αιφνιδιάστηκε από την ουκρανική επίθεση, σταθεροποίησε το μέτωπο στην περιφέρεια του Κουρσκ, αν και οι μάχες συνεχίζονται σήμερα σε ένα κομμάτι ρωσικού εδάφους, σύμφωνα με ρώσους μπλόγκερ με ιστολόγια για τον πόλεμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version