Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

“Πόλεμος” Σαλβίνι με δημάρχους! Αρνούνται να εφαρμόσουν το μεταναστευτικό νόμο!

“Πόλεμος” Σαλβίνι με δημάρχους! Αρνούνται να εφαρμόσουν το μεταναστευτικό νόμο!
photo Reuters

Στην αντεπίθεση βγήκαν δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων που ανακοίνωσαν πως δεν θα εφαρμόσουν τον μεταναστευτικό νόμο του Ματέρο Σαλβίνι!

Κατά του νόμου Σαλβίνι τάχθηκε ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Παλέρμο ο οποίος τον χαρακτήρισε απάνθρωπο και εγκληματογόνο.

«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του Ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο είναι ενάντια στο μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία. Και αυτό γιατί στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας. Αυτό το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός.

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν άρχισε να απαντήσει μέσω twitter λέγοντας πως «Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», και ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

Το παράδειγμα του δημάρχου του Παλέρμο ακολούθησαν οι αριστεροί δήμαρχοι της Νάπολι και της Φλωρεντίας αλλά και δήμαρχος της Πάρμα, Φεντερίκο Πιτσαρότι, ο οποίος ανήκει στο Κίνημα Πέντε Αστέρων που κυβερνά μαζί με τη Λέγκα την Ιταλία.

Ο μεταναστευτικός νόμος του Ματέο Σαλβίνι άρχισε να εφαρμόζεται τον Νοέμβριο και θεωρείται πολύ σκληρός καθώς καταργεί τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους που χορηγούνταν σε οικογένειες ή γυναίκες μόνες με παιδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις