Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Sun: «Αυτή είναι η βαλίτσα του Πούτιν με τα πυρηνικά»

Ανατριχίλα προκαλεί η παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και συγκεκριμένα ενός σωματοφύλακά του, στην κηδεία του πολιτικού Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, καθώς εθεάθη να κρατάει μια βαλίτσα, η οποία πιστεύεται ότι είναι αυτή που περιέχει τα πυρηνικά που θέλει να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρατούσε κόκκινα τριαντάφυλλα και επισκέφθηκε, σύμφωνα με τη Sun, τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος, για να τιμήσει τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. Όμως, την προσοχή τράβηξε ο άνδρας που ήταν κοντά του και κρατούσε σε προφανή θέση μια βαλίτσα «με τα πυρηνικά».

Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι ο «μυστικός πυρηνικός χαρτοφύλακας» είναι ένας από τους τρεις, στους οποίους έχουν πρόσβαση οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς θυμίζει τη λεγόμενη «βαλίτσα» που φέρουν μαζί τους οι στρατιωτικοί βοηθοί της προεδρίας των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Sun υπενθυμίζει ότι ένας ανοιχτός χαρτοφύλακας που περιέχει τους κωδικούς εκτόξευσης των πυραύλων του Κρεμλίνου, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2019 από το Zvezda, το τηλεοπτικό κανάλι που διοικεί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η παρουσία ενός ανώτατου στρατιωτικού αξιωματικού που φέρει τη βαλίτσα που θα εκτοξεύσει τους στρατηγικούς πυραύλους του Κρεμλίνου πιστεύεται ότι είναι ένα ανατριχιαστικό σημάδι ότι ο πολεμοχαρής Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να αναπτύξει καταστροφικά πυρηνικά όπλα.

Οι εικόνες έρχονται μερικές εβδομάδες αφότου ο Πούτιν έθεσε τα πυρηνικά του όπλα σε επιφυλακή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, θέλοντας να απαντήσει στις «επιθετικές τους» κυρώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1