Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Ρώσος «Χασάπης της Μαριούπολης»

24.03.2022 | 20:59
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Ρώσος «Χασάπης της Μαριούπολης»

Ο αντισυνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ (Mikhail Mizintsev) γνωστός και ως… “Χασάπης”, που υπηρετεί και ως διοικητής του ρωσικού εθνικού κέντρου για την άμυνα από το 2014, ταυτοποιήθηκε ως ο υπεύθυνος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, ενώ ήταν αυτός που ζήτησε από τους στρατιώτες της Ουκρανίας να παραδοθούν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, ο Μιζίντσεφ ήταν πιθανότατα αυτός που έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, του δημοτικού θεάτρου, όπως και για την καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Μαριούπολη.

Russian ministry of Defence colonel general Mikhail Mizintsev lying about "liberating" Ukraine.

Ο Olexander Scherba, πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία του έδωσε το όνομα «χασάπης», ενώ η Oleksandra Matviichuk, διευθύντρια του ουκρανικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα κινήσει διαδικασίες ώστε να αντιμετωπίσει ο αντισυνταγματάρχης κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Τι συνέβη στο Χαλέπι της Συρίας

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Mikhail Mizintsev πιθανότατα συμμετείχε ως διοικητής των ρωσικών δυνάμεων και στην πολιορκία του Χαλεπίου, στη Συρία.

Η πολιορκία της πόλης από τις ρωσο-συριακές δυνάμεις, στην προσπάθεια τους να εκδιώξουν τους αντάρτες του FSA, διήρκεσε συνολικά 4 χρόνια. Η πιο έντονη περίοδος ήταν στα τέλη του 2016, όταν περικυκλώθηκε το ανατολικό μέρος της πόλης, ενώ στα σπίτια τους βρίσκονταν 270.000 άμαχοι. Ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί επί μήνες, ενώ οι ρωσο-συριακές δυνάμεις κατέλαβαν τελικά την πόλη με έφοδο αρμάτων και στρατιωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version