Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έδεσε» στην Τουρκία το γιοτ Solaris του Ρομάν Αμπράμοβιτς παρά την αντίσταση Ουκρανών

Τέλος στο… θρίλερ με το σούπερ γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς, που «έδεσε» τελικά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Και αυτό γιατί η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι στη λίστα με τους ολιγάρχες που θα υποστούν κυρώσεις για την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει η Ρωσία την Ουκρανία.

Όταν το Solaris του Ρομάν Αμπράμοβιτς έφτασε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ), ιδιοκτήτες γιοτ από την Οδησσό της Ουκρανίας προσπάθησαν να μην το αφήσουν να «δέσει».

https://twitter.com/TolgaBesiktasl/status/1505954510988009475?s=20&t=axUeyH_mg7m11aXEEoDAFA

Με την παρέμβαση των τουρκικών αρχών, όμως, η μήκους 140 μέτρων θαλαμηγός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς ελλιμενίστηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία.

abramovic yachtsolaris turkey

Το Solaris, υπό σημαία Βερμούδων, έφτασε χθες Δευτέρα (21.03.2022) στην Τουρκία, μια εβδομάδα μετά τον απόπλου από λιμάνι του Μαυροβουνίου, χώρας που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

https://twitter.com/alfonso_poza/status/1506041190449299458?s=20&t=hop9sFjcVSK-zlLsWuAmuQ

Δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την ΕΕ, επέβαλαν κυρώσεις άνευ προηγουμένου σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Πολλοί ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένου του Αμπράμοβιτς, και άνθρωποι του προέδρου της Ρωσίας, του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκονται στους καταλόγους των προσώπων που υφίστανται αντίποινα.

Όμως η Τουρκία, κράτος μέλος του NATO, που διατηρεί σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Αρκετές χώρες προχώρησαν σε κατασχέσεις θαλαμηγών που ανήκουν σε ορισμένους από τους πλουσιότερους Ρώσους, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα τους πάρουν «τα αγαθά πολυτελείας που απέκτησαν εγκληματώντας», όπως το έθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ υιοθέτησε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στον κατάλογο συμπεριλαμβανόταν το όνομα του Αμπράμοβιτς, μεταξύ άλλων.

Ο ολιγάρχης, στον οποίο ανήκει μια ακόμη μεγαλύτερη θαλαμηγός, η Eclipse, μήκους 162 μέτρων, πλήττεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο από πάγωμα πόρων και ταξιδιωτική απαγόρευση.

Η Τουρκία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μεν, αλλά γενικά διατηρεί ανοικτούς διαύλους με τη Ρωσία και αποπειράται να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο μήνυμα Ιμάμογλου σε Ερντογάν μέσα από τη φυλακή: «Θα διώξουμε αυτή τη χούφτα κακών ανθρώπων»
«Εμείς, ως έθνος, θα διώξουμε το μόνο άτομο που βλέπει κάθε μέσο επιτρεπτό, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης των δικαιωμάτων των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού»
Ένας άνδρας κρατάει το ψηφοδέλτιο με τη φωτογραφία του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θάνατος του μικρού Εμίλ στη Γαλλία: Η ζαρντινιέρα με ίχνη αίματος, μία ανώνυμη επιστολή και η αυτοκτονία του ιερέα που τον βάπτισε – Τα κρίσιμα στοιχεία της έρευνας
Σοβαρά ερωτήματα για το θρίλερ της εξαφάνισης και του θανάτου του 2χρονου Εμίλ στις γαλλικές Άλπεις - Συνελήφθησαν οι παππούδες του και δύο θείοι του ως βασικοί ύποπτοι
Ο μικρός Εμίλ
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου