Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφυγε το πρώτο πλοίο με σιτηρά από την Οδησσό

Στο τέλος του οδεύει το θρίλερ με τα σιτηρά της Ουκρανίας. Το πρώτο πλοίο από την Οδησσό έφυγε, όπως αναμενόταν, το πρωί της Δευτέρας (01.08.2022) και πλέει προς τον Λίβανο.

Η εξέλιξη οφείλεται στη συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και τον ΟΗΕ, που εκπροσωπεί την Ουκρανία, για να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση λόγω των σιτηρών που είχαν εγκλωβιστεί στα ουκρανικά λιμάνια εξαιτίας του πολέμου. Το πρώτο πλοίο έφυγε από την Οδησσό στις 09:17 το πρωί της Δευτέρας.

«Το πλοίο Razoni απέπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού με προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στο Λίβανο. Στις 2 Αυγούστου αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη. Θα συνεχίσει την πορεία του προς τον προορισμό του έπειτα από επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επέμεινε μπροστά στον Νετανιάχου στην πρότασή του να ελέγξουν οι ΗΠΑ τη Λωρίδα της Γάζας
«Θα ήθελα να σταματήσει ο πόλεμος και νομίζω πως θα σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά όχι στο πολύ μακρινό μέλλον» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο