Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου

Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το σχέδιο νόμου που προβλέπει την επιβολή απαγόρευσης των εισαγωγών πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, εξαιτίας της επίθεσης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο προχθές Τρίτη λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ελεγχόμενη από το κόμμα του Βουλή θα εγκρίνει νομοσχέδιο που επικυρώνει το εκτελεστικό διάταγμά του, που κατόπιν θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Γερουσία.

Χτες, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής και τις ανακοινώσεις για συνομιλίες στην Αττάλεια, έπεσαν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ