Τετάρτη, 18 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξερράγη αποθήκη πυρομαχικών στο Μπελγκορόντ μετά από βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξερράγη αποθήκη πυρομαχικών στο Μπελγκορόντ μετά από βομβαρδισμό

Οι βομβαρδισμοί σε χωριό της επαρχίας του του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας πέτυχαν μια αποθήκη πυρομαχικών, η οποία εξερράγη αλλά «με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ούτε νεκροί, ούτε τραυματίες», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, κατηγορώντας την Ουκρανία για την επίθεση.

Η επαρχία αυτή της Ρωσίας συνορεύει με την Ουκρανία και οι βομβαρδισμοί φαίνεται ότι αποτελούν αντίποινα των Ουκρανών στην εισβολή των Ρώσων. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών προκάλεσε ζημιές σε ένα σχολείο και χτυπήθηκε ο τελευταίος όροφος μιας πολυκατοικίας.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν μια πολυκατοικία στην περιοχή αυτήν. Ένας Ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι για το πλήγμα ευθύνεται ένας «αδέσποτος» ρωσικός πύραυλος.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μικαΐλο Ποντόλιακ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι η Ρωσία εκτόξευσε έναν πύραυλο προς το Χάρκοβο αλλά «κάτι πήγε στραβά και έπληξε» το συγκρότημα των διαμερισμάτων εντός του ρωσικού εδάφους.

https://twitter.com/MustangComunica/status/1580620165946802176

Σε ένα βίντεο διακρίνονται συντρίμμια δίπλα σε μια πολυκατοικία 16 ορόφων και μια μεγάλη τρύπα κοντά στη στέγη. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει ποια πλευρά ευθύνεται για το πλήγμα. Από τη μεριά του, ο Γκλάντκοφ είπε ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Ο κυβερνήτης μιας άλλης ρωσικής επαρχίας, του Κουρσκ, είπε ότι ένας υποσταθμός υπέστη ζημιές από τους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δύο οικισμοί. Το πρακτορείο δεν ήταν δυνατόν να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις