Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Halliburton ακυρώνει κάθε δραστηριότητά της στη Ρωσία

19.03.2022 | 06:45
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Halliburton ακυρώνει κάθε δραστηριότητά της στη Ρωσία

Η Halliburton, αμερικανική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, ακύρωσε κάθε μελλοντική δραστηριότητά της στη Ρωσία, λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και θέλοντας να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η εταιρεία από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε παράλληλα χθες Παρασκευή (18.3.2022) ότι, εκτός από κάθε δραστηριοποίησή της στη Ρωσία, ακύρωσε και την προσφορά των υπηρεσιών της σε ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις πετρελαίου ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν συμμετέχει επί του παρόντος σε καμία κοινοπραξία στη Ρωσία και προχώρησε στην αναστολή των εξαγωγών ανταλλακτικών και προϊόντων της προς τη χώρα αυτή πριν από εβδομάδες.

Πολλές άλλες εταιρείες του τομέα του πετρελαίου, ανάμεσά τους οι BP, Shell, Equinor κ.ά., έχουν είτε ανακοινώσει πως τερμάτισαν τη συμμετοχή τους σε έργα στη Ρωσία ή ότι πρόκειται να εγκαταλείψουν τις επενδύσεις τους, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αμερικανική ExxonMobil ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Ρωσία, όπου συμμετείχε σε κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου αξίας 4 δισεκ. δολαρίων, και δεν θα κάνει νέες επενδύσεις.

Η Ρωσία, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παραγωγούς αερίου και πετρελαίου στον κόσμο, βασίζεται κυρίως σε εγχώριες εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version