Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα δείχνει τον πραγματικό στόχο του Πούτιν – Άμεση ανάλυση

03.09.2024 | 15:52
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα δείχνει τον πραγματικό στόχο του Πούτιν – Άμεση ανάλυση

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with members of the Security Council via video link at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia August 23, 2024. Sputnik/Aleksey Babushkin/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Η επίθεση με δυο βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε σήμερα (03.09.2024) η Ρωσία στην Πολτάβα δείχνει ότι η προτεραιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η Ουκρανία και όχι η διείσδυσή της σε ρωσικό έδαφος, μέσω του Κούρσκ.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σον Μπελ, σε μια πρώτη ανάλυση στο Sky News, τόνισε ότι η πολύνεκρη επίθεση στην Πολτάβα δείχνει τι προτεραιότητες θέτει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πρωταρχικό στόχο την Ουκρανία και κυρίως το Ντονμπάς.

«Δεν είναι μεγάλη έκπληξη ότι η Ρωσία απαντά (στην εισβολή στο Κουρσκ) ρίχνοντας όσους περισσότερους πυραύλους μπορεί σε ουκρανικό έδαφος, και δεν φαίνεται όλοι αυτοί να είναι στρατιωτικοί στόχοι», είπε ο Βρετανός αναλυτής.

Ο Μπελ συνέχισε: «Όλα αυτά συμπίπτουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν εισχωρήσει στο Κουρσκ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στο έδαφος της Ρωσίας, είναι αρκετά σαφές ποια είναι η προτεραιότητα του Πούτιν αυτή τη στιγμή – αυτή είναι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” (σ.σ. όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία) και η κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς που δεν έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του».

Το πολύνεκρο ρωσικό πλήγμα στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία προκάλεσε, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 41 θανάτους. 

«Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο. Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», είπε σε βίντεο ο Ζελένσκι.

Η ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, έγινε ενώ ο κόσμος πήγαινε στα καταφύγια, αφού οι πύραυλοι “χτύπησαν” πολύ γρήγορα μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version