Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία δεν θα αποδεχτεί τα δημοψηφίσματα, λέει ο Όλαφ Σολτς

28.09.2022 | 09:32
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία δεν θα αποδεχτεί τα δημοψηφίσματα, λέει ο Όλαφ Σολτς

German Chancellor Olaf Scholz gives a lecture at Charles University in Prague, Czech Republic, August 29, 2022. REUTERS/David W Cerny

Ξεκάθαρος για τη θέση της Γερμανίας, όσον αφορά στο δημοψήφισμα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία, εμφανίστηκε ο Όλαφ Σολτς. Ο Γερμανός καγκελάριος τονίζει σε δήλωσή του πως η θέση του Βερολίνου είναι αντίθετη σε ό, τι αφορά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Εκεί όπου οι φιλορωσικές αρχές οργάνωσαν τις τελευταίες ημέρες δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία, ενώ την Τρίτη 27/09 ανακοίνωσαν την επικράτηση του «ΝΑΙ», στα δημοψηφίσματα που έγιναν στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια, στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ.

«Δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα αυτών των δημοψηφισμάτων, που αποτελούν απάτη, και η υποστήριξή μας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί αμείωτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς σε δήλωσή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung που δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, που προκαλεί αντεγκλήσεις, ο Όλαφ Σολτς επέμεινε πως το Κίεβο θα παραλάβει άμεσα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) σοβιετικού σχεδιασμού από άλλες νατοϊκές χώρες, τα αποθέματα των οποίων θα αναπληρωθούν από τη Γερμανία και άλλους στο πλαίσιο της λεγόμενης κυκλικής ανταλλαγής. Απέφυγε να αναφερθεί στην πιεστική απαίτηση του Κιέβου να της σταλούν γερμανικά άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας.

«Η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία όσο περισσότερο μπορεί», όμως «ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να προληφθεί σύρραξη απευθείας ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία», είπε ο καγκελάριος στη Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ. Επέμεινε στο γεγονός πως αυτό θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version