Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και η ολονύχτια μάχη – LIVE οι εξελίξεις

03.03.2022 | 21:07
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και η ολονύχτια μάχη – LIVE οι εξελίξεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για όγδοη μέρα, με τις ρωσικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν να χτυπούν ανηλεώς το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, που θα γίνουν στο ξενοδοχείο όπου διαλύθηκε η ΕΣΣΔ

Οι πληροφορίες, ωστόσο, από τα όσα είπε ο Πούτιν με τον Μακρόν στη νέα τους επικοινωνία, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις

«Αμετακίνητος στις θέσεις του ο ρώσος πρόεδρος» – Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν με Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη, 03.03.2022, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στην συνέχεια τηλεφώνησε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Το τηλεφώνημα με τον Πούτιν διήρκεσε 1.30 ώρα και είναι το τέταρτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στην βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».

Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Η επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν ανακοινώθηκε απευθείας το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

«Η Γαλλία διαθέτει μία αρκετά μακρά παράδοση να είναι μεσολαβήτρια στις συρράξεις», είπε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ήταν «πανευτυχής» αν η Γαλλία επιτύγχανε στην αποστολή αυτή…

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version