Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας, μόλις λίγες ώρες μετά τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι πίσω από την ανατίναξη μέρους των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream βρίσκεται η Βρετανία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

https://twitter.com/JamWaterhouse/status/1586371730750476290?s=20&t=Dx_GwHyUd47eIGZMqujyqA

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, καθώς και το θέμα των εκρήξεων από τις οποίες προκλήθηκαν ζημίες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις