Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο – Νεκροί ένας πατέρας και ο γιος του

11.08.2024 | 07:51
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο – Νεκροί ένας πατέρας και ο γιος του

A view shows a multi-storey residential building destroyed in the course of Russia-Ukraine conflict in the town of Severodonetsk in the Luhansk region, Russian-controlled Ukraine August 8, 2024. REUTERS/Alexander Ermochenko

Φουντώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, που βρίσκεται ήδη στον τρίτο χρόνο του, καθώς η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση πριν λίγα 24ωρα στο Κουρσκ και η Ρωσία απάντησε με μια σειρά από βομβαρδισμούς στο Κίεβο.

Ένας 35χρονος πατέρας και ο τετράχρονος γιος του σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (11.8.2024) οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας. 

Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι ήταν μεταξύ των τραυματισμένων, σύμφωνα με μία ανάρτηση των ουκρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και εκτοξεύσεις της αντιαεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον δυο βαλλιστικοί πύραυλοι κατευθύνθηκαν στην πόλη.

Το Κίεβο, η περιφέρειά του και όλη η ανατολική Ουκρανία – τουλάχιστον πέντε περιφέρειες – τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε ακόμη η πολεμική αεροπορία.

Τουλάχιστον 13 τραυματίες από συντρίμμια πυραύλου στην Κουρσκ

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δυο από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών πυραύλου που εκτόξευσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σε πολυκατοικία στην πόλη Κουρσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της Ρωσίας, όπου έχουν εισβάλει ουκρανικά στρατεύματα, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν για έκτη συναπτή ημέρα να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Κουρσκ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο εγχείρημα των δυνάμεων του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια.

Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα δεκάδες χιλιάδες ρώσους πολίτες από περιοχές που κινδυνεύουν.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας που χτυπήθηκε επρόκειτο να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής υποδοχής, διευκρίνισε ο δήμαρχος της Κουρσκ, ο Ιγκόρ Κούτσιακ, μέσω Telegram. Πρόσθεσε πως στην πόλη κηρύχθηκε νωρίτερα συναγερμός για αεροπορική επιδρομή.

Στο μεταξύ, στη ρωσική πόλη Βαρόνεζ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, συντρίμμια drone της Ουκρανίας που καταρρίφθηκε προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο της δημόσιας διοίκησης και σε εγκατάσταση κοινωφελούς οργανισμού, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ μέσω Telegram.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, διαβεβαίωσε.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από πλευράς Κιέβου μέχρι στιγμής.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία αρνούνται πως βάζουν εσκεμμένα στο στόχαστρο αμάχους στον πόλεμο, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες και δεν διαφαίνεται προοπτική να τερματιστεί σύντομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version