Δευτέρα, 9 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία θέλει να είναι εγγυήτρια χώρα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία θέλει να είναι εγγυήτρια χώρα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Στις διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει ξανά η Τουρκία, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη συμφωνίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η απομάκρυνση των τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη πρέπει να διασφαλιστεί, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία βλέπει καταρχήν θετικά το θέμα της εγγυήτριας χώρας.

Η Ουκρανία επιδιώκει να της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας από διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, για αυτό και η τουρκική προεδρία αποκάλυψε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα Κυριακή (24.4.2022) ότι συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ζελένσκι είπε πως εκείνος και ο Ερντογάν συζήτησαν την ανάγκη άμεσης εκκένωσης των αμάχων από τη Μαριούπολη, μεταξύ άλλων από το εργοστάσιο Αζοφστάλ και την ανταλλαγή των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις