Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταποντίζεται το ρούβλι – Παραμένει κλειστό το χρηματιστήριο της Μόσχας

Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ υποχώρησε το ρούβλι, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ το χρηματιστήριο της Μόσχας παρέμεινε κλειστό.

Νωρίτερα σήμερα, το δολάριο ανταλλασσόταν με 100 ρούβλια, συγκριτικά με 83,5 που ήταν η τελευταία επίσημη ισοτιμία την Τετάρτη. Το ευρώ αντιστοιχούσε σε 109,4 ρούβλια, συγκριτικά με 93,5 μία ημέρα πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για να προστατεύσει την οικονομία και το εθνικό νόμισμα απέναντι στις κυρώσεις της Δύσης, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο από το 9,5% στο 20% σήμερα το πρωί. Παράλληλα, αποφάσισε να μην ανοίξει σήμερα το χρηματιστήριο της Μόσχας, εν μέσω φόβων για κατάρρευση των ρωσικών μετοχών όπως έγινε αλλού στον κόσμο.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού