Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακελειό στο Χάρκοβο από ρωσική επίθεση – Πολλοί νεκροί, σκληρές εικόνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακελειό στο Χάρκοβο από ρωσική επίθεση – Πολλοί νεκροί, σκληρές εικόνες
ΦΩΤΟ Reuters

Νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, με πολλούς νεκρούς. Μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν και ένα κορίτσι που έπαιζε σε παιδική χαρά.

Τουλάχιστον έξι νεκροί -ανάμεσά τους και το κοριτσάκι στην παιδική χαρά- σκοτώθηκαν την Παρασκευή (30.08.2024) και 55 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικές βόμβες στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 28 είναι οι σοβαρά τραυματίες.

Συνολικά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, 550 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι επιθέσεις της Μόσχας στο Χάρκοβο την Παρασκευή έπληξαν και μία κατοικημένη πολυκατοικία.

Στιγμιότυπα από το σημείο δείχνουν φλόγες και πυκνό μαύρο καπνό να αναδύονται από το επάνω μέρος του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και εθελοντές βοηθούν ανθρώπους να διαφύγουν με ασφάλεια.

Προσοχή: Οι εικόνες από τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο είναι σκληρές:

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, στον απόηχο της είδησης της συντριβής την Πέμπτη (29.08.2024) του F-16 που επιχειρούσε για την Ουκρανία, περιστατικό για το οποίο θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Σούμι, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Συνολικά, οι Ρώσοι εκτόξευσαν 18 ιρανικά drones «σαχέντ» και έναν πύραυλο.

Παράλληλα, και οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με δικά τους drones κατά ρωσικών εγκαταστάσεων, στην υπό κατάληψη Κριμαία και στις περιφέρειες Μπριάνσκ και Καλούζσκα.

Σε άλλο πλήγμα του Κιέβου, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν στην επαρχία του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς.

Σύμφωνα με τον Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, η επίθεση έγινε «από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με βλήματα διασποράς που εκτοξεύτηκαν από MLRS Vampire (σ.σ. εκτοξευτήρες πολλαπλών ρίψεων) στην πόλη του Μπέλγκοροντ και την περιοχή του Μπέλγκοροντ».

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ – φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις