Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαμάδες στην Πολωνία αφήνουν στα σύνορα καροτσάκια για τα προσφυγόπουλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαμάδες στην Πολωνία αφήνουν στα σύνορα καροτσάκια για τα προσφυγόπουλα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξέσπασε μετά την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας, έχει αναγκάσει πολλές γυναίκες να πάρουν τα παιδιά τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι σύζυγοί της, οι σύντροφοί τους, τα αδέρφια τους, οι πατεράδες τους μένουν πίσω για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. 

Εκείνες, περνώντας δύο πράγματα και τα παιδιά στην αγκαλιά τους ξεκινούν για να περάσουν με όποιο μέσο τα καταφέρουν – αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο – να φύγουν από την Ουκρανία και να απομακρυνθούν από το μέτωπο το μέτωπο του πολέμου. Πολλές από αυτές καταφέρνουν να φτάσουν στην Πολωνία, καθώς είναι από τις πιο κοντινές διεξόδους διαφυγής. 

Οι εικόνες που καταγράφονται στα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας είναι πραγματικά σπαρακτικές και κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες. Λεωφορεία και τρένα καταφθάνουν στα σύνορα ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο ταλαιπωρημένο, κουρασμένο, φοβισμένο. Παιδιά πεινασμένα, με ένα αχανές βλέμμα απορίας. 

Δείτε φωτογραφίες:

Η Πολωνία είναι μία από τις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας που μέχρι στιγμής έχει δεχθεί από τους μεγαλύτερους αριθμούς προσφύγων και το κάνει με μεγάλη φροντίδα. Στα σύνορα έχουν στηθεί χώροι φιλοξενίας, μοιράζονται τρόφιμα και ρούχα. 

Ίσως όμως ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα που έχουμε δει αυτές τις ημέρες είναι ότι πολλές Πολωνές μανούλες αφήνουν καροτσάκια στα σύνορα για να χρησιμοποιηθούν από τις μαμάδες που έρχονται από την Ουκρανία με τα παιδάκια τους. 

Δείτε βίντεο:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABC News (@abcnews)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις