Τρίτη, 3 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα έκρηξη στη Μπελγκορόντ – Δεν επιβεβαιώνεται η ανάμειξη των ουκρανικών δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα έκρηξη στη Μπελγκορόντ – Δεν επιβεβαιώνεται η ανάμειξη των ουκρανικών δυνάμεων

Αυτήκοος μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι ακούστηκε ακόμα μία έκρηξη γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδας) στη Μπελγκορόντ, την πόλη της Ρωσίας, όπου νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (1.4.2022) επλήγη μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα έπληξαν την εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη νωρίτερα σήμερα, κάτι που αποτελεί την πρώτη κατηγορία για ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ωστόσο, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε από την πλευρά του, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ουκρανίας σε χτύπημα στο Μπελγκορόντ, διότι δεν γνωρίζει όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Πολωνία, ο Κουλέμπα δήλωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία είχε ανάμειξη σε αυτό, πολύ απλά διότι δεν έχω στη διάθεσή μου όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία περιμένει την επίσημη απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις του Κιέβου που παρουσιάστηκαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία και ότι οι ξένες δυνάμεις δεν πιέζουν την Ουκρανία να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις