Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν – Τι συζήτησαν

27.03.2022 | 21:02
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν – Τι συζήτησαν

Νέα συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα (27.3.2022) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, για τον οποίο συμφώνησαν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα επικοινωνία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε μετά την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News νωρίτερα, οι διπλωματικές επαφές θα αρχίσουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη (30.03.2022).

«Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, την εφαρμογή της ειρήνης και τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στην περιοχή», ανέφερε το γραφείο της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε αναγκαία συνεισφορά» για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία και τη «βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή».

Πάντως, τη δεδομένη στιγμή, κερδισμένη είναι ήδη η Τουρκία, που από την πρώτη στιγμή, πρότεινε δια στόματος τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, εννοώντας μία συνάντηση των προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version