Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ζητάει την ίδρυση κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί την ίδρυση κοινών κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία, γείτονά του και από τους ελάχιστους συμμάχους του οι οποίοι στηρίζουν την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Σε διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, ο Πούτιν ανέθεσε στους υπουργούς του, της Άμυνας και των Εξωτερικών, να διαπραγματευτούν με το Μινσκ την ίδρυση τέτοιων κέντρων, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση.

Σύμμαχος της Ρωσίας, η Λευκορωσία έχει χρησιμεύσει ως βάση στα μετόπισθεν στα ρωσικά στρατεύματα για την επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας από τις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά ο λευκορωσικός στρατός απέφυγε έως τώρα να μπει στη μάχη στο ουκρανικό έδαφος.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει την ίδρυση κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία σύμφωνα με το Μινσκ είχε αμιγώς “αμυντική” αποστολή.

Οι δύο χώρες κάνουν σε μόνιμη βάση ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ενισχύοντας τακτικά τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο λευκορωσικός στρατός θα μπορεί να εξαπολύσει και αυτός επίθεση στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7