Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος εκπρόσωπος διέκοψε την ενός λεπτού σιγή του ΟΗΕ για τα θύματα

Ακραία ήταν η πρόκληση του εκπροσώπου της Ρωσίας στη συνεδρίαση του ΟΗΕ, καθώς διέκοψε την ενός λεπτού σιγή που ήθελαν να κρατήσουν τα κράτη στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η DailyMail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε για τον πόλεμο που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα για «γενοκτονία» ενώπιον όλων των κρατών του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κρατών του ΟΗΕ να σηκωθούν και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Όμως, ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια αντέδρασε και άνοιξε το μικρόφωνο, διακόπτοντας τη διαδικασία.

Ο Νεμπέζνια απαίτησε από τα μέλη του ΟΗΕ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν πεθάνει στον πόλεμο «ακόμη και από το 2014», δηλαδή για όσα έγιναν στην Κριμαία, αφού η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο προκαλεί γενοκτονία των Ρωσόφωνων στο Ντονμπάς.

Όπως είναι φυσικό, επικράτησε χαμός στη συνεδρίαση αλλά ο Νεμπέζνια ήταν απτόητες. «Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες» φώναζε από το μικρόφωνο, κατηγορώντας τη Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα».

ohe russia ukraine war r

«Σηκωνόμαστε στα πόδια για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» επέμεινε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Ρώσου εκπροσώπου συμφωνούσαν με τον ισχυρισμό της Μόσχας περί «γενοκτονίας», ο οποίος όμως δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Τα υπόλοιπα μέλη της συνεδρίασης αναγκάστηκαν να καθίσουν και πάλι στις θέσεις τους για να ακούσουν όσα είχε να πει ο Νεμπέζνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ – Ασυγχώρητη για τους Αμερικάνους η κόντρα με το Χάρβαρντ
Αντίθετοι με τον έλεγχο των μουσείων, οι περισσότεροι Αμερικάνοι - Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θεωρούν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ 1
Μετωπική Τραμπ – Χάρβαρντ: Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης
Το Πανεπιστήμιο κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το «πάγωμα» των ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων ως μέσο για να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων στο Χάρβαρντ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ