Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σον Πεν στο Κίεβο – Θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο αμερικανός ηθοποιός, Σον Πεν, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σον Πεν από την Πέμπτη βρίσκεται στο Κίεβο, ενώ εμφανίστηκε και σε συνέντευξη τύπου αξιωματούχων της Ουκρανίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Vice Studios, ενώ η παρουσία του Σον Πεν στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου μεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το CNN και το NBC. Μάλιστα, εμφανίστηκε να συναντάται με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ουκρανού προέδρου στο Instagram.

Σημειώνεται πως ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε βρεθεί και πάλι στην Ουκρανία για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Citizen Penn» του Discovery Plus.

Αυτή τη φορά ο Σον Πεν επιθυμεί να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν εδώ και λίγες ώρες στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook «Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας».

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ο Σον Πεν επιδεικνύει γενναιότητα που έλειπε από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους πολιτικούς της Δύσης. Σε όσο περισσότερους ανθρώπους αρέσει αυτό – όπως στους αληθινούς φίλους της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία – τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αποτρόπαια εισβολή της Ρωσίας».

Τα στούντιο Vice και οι εκπρόσωποι του Σον Πεν δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό που τους υπέβαλε το AFP χθες το απόγευμα.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines