Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Στόλτενμπεργκ σίγουρος για αντεπίθεση νίκης κατά των Ρώσων

Τη βεβαιότητά του εξέφρασε ο Γενς Στόλτενμπεργκ πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα γείρει τελικά υπέρ του Κιέβου. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σίγουρος πως οι Ουκρανοί μπορούν να ανακτήσουν έδαφος από τους Ρώσους εισβολείς.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε μάλιστα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ετοιμάζονται για μία νικηφόρα αντεπίθεση κατά των Ρώσων, 14 μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Είμαι βέβαιος πως (οι Ουκρανοί) θα μπορέσουν να απελευθερώσουν ακόμη περισσότερα εδάφη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο μιας συνάντησης υποστηρικτών της Ουκρανίας στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

NATO UKRAINE  REUTERS

«Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν εδώ σήμερα ήταν η εξέταση διαφόρων ικανοτήτων, συστημάτων και προμηθειών που έχουν ανάγκη οι Ουκρανοί προκειμένου να ανακτήσουν περισσότερα εδάφη», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

NATO UKRAINE  REUTERS

Εκπρόσωποι περίπου 50 χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία συγκεντρώθηκαν στη βάση για να συντονίσουν τη βοήθεια στο Κίεβο.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων σε Βρετανό βουλευτή των Εργατικών - Είχε γρονθοκοπήσει άγρια έναν ψηφοφόρο
Ο Μάικ Έιμσμπέρι μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά του εάν επαρκής αριθμός ψηφοφόρων της εκλογικής του περιφέρειας υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή νέων εκλογών για την κοινοβουλευτική έδρα
Ο Βρετανός βουλευτής Mike Amesbury
Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Φρίντριχ Μερτς για τη νίκη του στις εκλογές – «Ψήνεται» συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς
Η κόντρα Μέρκελ - Μερτς ήταν «κοινό μυστικό» με την πρώην καγκελάριο να τον θεωρεί «πολύ συντηρητικό» και τον μελλοντικό διάδοχό της να χαρακτηρίζει την ηγεσία της ως «αδρανή»
H Άνγκελα Μέρκελ πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, και ο Φρίντριχ Μερτς