Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν κλείνει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ για όλα τα ρωσικά αεροπλάνα

Οι ΗΠΑ, όπως αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Τζο Μπάιντεν, θα απαγορεύσουν στα αεροσκάφη της Ρωσίας την πρόσβαση στον αμερικανικό εναέριο χώρο, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να μην επιτρέψει σε όλα τα επιβατικά και φορτηγά αεροσκάφη της Ρωσίας την πρόσβαση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, πιθανόν ήδη από σήμερα, Τετάρτη (02.03.2022).

Η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την «κατάσταση της ένωσης» (State of the Union) στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Ο Λευκός Οίκος είχε επαφές με αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τις τελευταίες ημέρες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα η United Airlines ανακοίνωσε πως αναστέλλει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις της προς και από τη Ρωσία και όλες τις πτήσεις που διέρχονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο, ακολουθώντας τα βήματα άλλων αμερικανικών αερομεταφορέων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά