Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας

30.08.2024 | 21:20
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας

FILE PHOTO: Ukrainian F-16 fighting aircrafts are seen in the air during marking the Day of the Ukrainian Air Forces, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 4, 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας απέπεμψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Παρασκευή (30.08.2024). Την Πέμπτη  (29.08.2024) ένα από τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία συνετρίβη και ο πιλότος του σκοτώθηκε.

Μία μέρα μετά την πτώση του F-16 και τον θάνατο του χειριστή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Μίκολα Όλεστσουκ.

«Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (…) Θα είμαι αιώνια ευγνώμων προς όλους τους στρατιωτικούς πιλότους μας», ανέφερε ο ίδιος ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, αφού δόθηκε στη δημοσιότητα το διάταγμα της προεδρίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τους λόγους για την απομάκρυνση του Όλεστσουκ όμως ανέφερε ότι το προσωπικό πρέπει να προστατεύεται και ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η διοίκηση.

Τα καθήκοντα του Όλεστσουκ θα αναλάβει προσωρινά ο αντιπτέραρχος Ανατόλι Κριβόνοζκα.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει διευκρινίσει τα αίτια της συντριβής του F-16, ανέφερε μόνο ότι κατέπεσε, ενώ προσέγγιζε έναν ρωσικό στόχο. Ο Όλεστσουκ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ βοηθούν στη διερεύνηση του συμβάντος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version