Παρασκευή, 27 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν ότι σχεδιάζει επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν ότι σχεδιάζει επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές
Φωτογραφία Reuters - Mike Segar

Ο Βολονιμίρ Ζελέσνκι κατηγόρησε σήμερα (25.09.2024) τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ρωσία ετοιμάζεται να επιτεθεί σε πυρηνικές υποδομές της Ουκρανίας.

«Έλαβα πρόσφατα και άλλες ανησυχητικές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας ότι η Ρωσία φαίνεται να σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και τις υποδομές τους», είπε ο Ζελένσκι κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της εμπόλεμης χώρας, από το βήμα της Συνέλευσης, έδειξε και την αμφιβολία του για το αληθινό ενδιαφέρον της Κίνας και της Βραζιλίας σχετικά με το τέλος του πολέμου.

«Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας σε βάρος της Ουκρανίας. Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, λεγόμενες δέσμες προτάσεων, όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την οδύνη των Ουκρανών αλλά δίνουν στον Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο», ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης πως η χώρα του «δεν θα δεχθεί ποτέ μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις».

«Οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Μόσχα η οποία θα τους “επιβληθεί”», είπε καταγγέλλοντας τις μεγάλες δυνάμεις που συνωμοτούν σε βάρος των μικρών χωρών.

5 τραυματίες στην πόλη Μπέλγκοροντ μετά από ουκρανικό βομβαρδισμό

Και ενώ ο Ζελένσκι προσπαθεί μέσω του ΟΗΕ να φέρει την ειρήνη στην χώρα του, ταυτόχρονα συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της Ουκρανίας κάνοντας διαρκείς επιθέσεις σε πόλεις της Ρωσίας.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, μετά από βομβαρδισμό.

Η ουκρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, 75 κατοικίες, δεκάδες αυτοκίνητα, αγωγούς νερού και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με παρατηρητές που αναλύουν την κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ο ουκρανικός βομβαρδισμός στη δυτική πόλη της Ρωσίας είναι η πληρωμένη απάντηση του Κιέβου στην επιδρομή που έκανε η Ρωσία στο Χάρκοβο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις