Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας
Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν επισκέφτηκε σήμερα (21.10.2024) το Κίεβο, για να εκφράσει την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, ενώ ακόμα ανακοίνωσε την επιχειρησιακή ανάπτυξη της πυροβολαρχίας αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου THAAD στο Ισραήλ.

Ως προς την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η στρατιωτικής βοήθεια στο Κίεβο, προκειμένου να ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητες απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Ειδικότερα, ο Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε  νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που περιλαμβάνει επιπλέον πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα.

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια δέσμευση για ένα πακέτο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε ο πρόεδρος για την παροχή στις δυνάμεις σας επιπλέον πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων και αντιαρματικών όπλων» δήλωσε ο Όστιν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της περιφέρειας Ζαπορίζια, ότι ρωσική επίθεση σήμερα το πρωί στην ομώνυμη πόλη, προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15.

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα 59 από τα 116 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21.10.2024) ο ουκρανικός στρατός.

Η Πολεμική Αεροπορία έχασε τα ίχνη 45 drones που πιθανόν κατέπεσαν σε ουκρανικό έδαφος μετά την ενεργοποίηση μέτρων ηλεκτρονικού πολέμου. Δήλωσε ότι έως και 10 drones εξακολουθούν να βρίσκονται στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις