Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση αμάχων σε 4 πόλεις

07.03.2022 | 08:50
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση αμάχων σε 4 πόλεις

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός αναμένεται να τηρήσει σήμερα, 12η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ο στρατός της Ρωσίας. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν σε αρκετές περιοχές περιοχές της χώρας από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι. 

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε αυτές. Τα παραπάνω μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όσοι άμαχοι αποχωρούν από το Κίεβο θα μεταφέρονται με αεροσκάφη στη Ρωσία και θα χρησιμοποιηθούν drones για να παρακολουθείται η διαδικασία απομάκρυνσης. «Οι απόπειρες της ουκρανικής πλευράς να παραπλανήσουν τη Ρωσία και όλο τον πολιτισμένο κόσμο (…) είναι ανώφελες αυτή τη φορά», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προηγούμενες απόπειρες απομάκρυνσης των αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα το Σαββατοκύριακο απέτυχαν λόγω της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός, με το Κίεβο και τη Μόσχα να αλληλοκατηγορούνται.

Περίπου 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, μια πόλη- λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα που είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι κοιμούνται σε υπόγεια καταφύγια για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version