Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσίδα στη Νέα Υόρκη, παντρεμένη με Ουκρανό, κρέμασε σημαία στο εστιατόριο τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσίδα στη Νέα Υόρκη, παντρεμένη με Ουκρανό, κρέμασε σημαία στο εστιατόριο τους

Την ημέρα που τα στρατεύματα της Ρωσίας εισέβαλαν στην Ουκρανία, η ιδιοκτήτρια του Russian Samovar – ενός ιδιαίτερα γνωστού εστιατορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης – κρέμασε την ουκρανική σημαία στην είσοδο του μαγαζιού της και μια επιγραφή, που έγραφε: «Συμπαρασταθείτε στην Ουκρανία. Όχι στον πόλεμο».

Πρόκειται για την Ρωσίδα Vlada Von Shats, η οποίος εδώ και 38 χρόνια είναι παντρεμένη με έναν Ουκρανό και έχουν τρία παιδιά. Το εστιατόριο Russian Samovar από το 1986, κάπου μια δεκαετία αφού η οικογένεια της Vlada Von Shats εγκατέλειψε την τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, εξαιτίας του ονόματος του -όπως λέει η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού – δέχεται κύματα μίσους από την έναρξη του πολέμου, αν και πολλοί εργαζόμενοι του είναι από την Ουκρανία

«Μας αποκαλούν φασίστες και ναζί στο τηλέφωνο. Έρχονται μηνύματα μίσους στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Κάποιος διέλυσε με κλωτσιές την ταμπέλα μας», δηλώνει η ιδιοκτήτρια του ρωσικού εστιατορίου στη Νέα Υόρκη. Επίσης, οι κρατήσεις τους μειώθηκαν περίπου 60%, ενώ δυσκολευόταν ακόμα να συνέλθουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας. «Είχαμε ήδη δυσκολίες. Και τώρα, με όλη αυτή τη ρωσοφοβία, έχουμε τρομάξει στ’ αλήθεια», λέει χαρακτηριστικά η Vlada Von Shats. 

Αυτό που δίνει κουράγιο στην Vlada Von Shats είναι τα μηνύματα υποστήριξης στα social media, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει σιγά-σιγά την αντιπολεμική στάση της οικογένειας της. 

Δείτε βίντεο:

Προσθέτει ωστόσο πως τρέμει για τα μέλη της οικογένειάς της και για τους φίλους της, στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. «Δεν θέλουμε πόλεμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος στα καλά του που να θέλει πόλεμο. Όλη αυτή η κατάσταση είναι φρικιαστική. Είμαστε εναντίον του πολέμου – κάθε πολέμου, αλλά ειδικά αυτού του πολέμου», λέει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail και CBS New York

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις