Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σφυροκοπά» το Σεβεροντονέτσκ η Ρωσία – Καταρρίφθηκε ουκρανικό αεροπλάνο με όπλα

04.06.2022 | 14:55
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σφυροκοπά» το Σεβεροντονέτσκ η Ρωσία – Καταρρίφθηκε ουκρανικό αεροπλάνο με όπλα

Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία ενώ σήμερα Σάββατο (4.6.2022) συμπληρώνονται 101 ημέρες πολέμου, από όταν εισέβαλαν στη χώρα τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία έχουν στρέψει την… προσοχή τους και τις επιχειρήσεις τους στο Σεβεροντονέτσκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας ανατινάζουν γέφυρες στον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς για να εμποδίσουν τον ουκρανικό στρατό να μεταφέρει στρατιωτικές ενισχύσεις και να παράσχει βοήθεια σε αμάχους στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Σε μια τηλεοπτική μετάδοση ο Γκαϊντάι τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί τις θέσεις του μέσα στο Σεβεροντονέτσκ και απωθεί ρωσικές δυνάμεις σε πολλές τοποθεσίες.

Χθες βράδυ ο ίδιος ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει σχεδόν το 20% του εδάφους που είχαν χάσει στο Σεβεροντονέτσκ κατά τη διάρκεια των μαχών με ρωσικές δυνάμεις.

Καταρρίφθηκε ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε όπλα κοντά στο λιμάνι της Οδησσού

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα ότι οι δυνάμεις της κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά κοντά στο λιμάνι της Οδησσού στην Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο τόνισε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και ένα κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας όπου εργάζονταν ξένοι εκπαιδευτές ενώ ένα άλλο πλήγμα κατέστρεψε ένα φυλάκιο «ξένων μισθοφόρων» στην περιοχή της Οδησσού.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα πλήγματα αυτά που ανέφερε η Μόσχα.

Το Κίεβο θέλει ενισχύσει τη στρατιωτική του θέση πριν τις νέες συνομιλίες με την Μόσχα

Η Ουκρανία θέλει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της θέσεις στο πεδίο με τη βοήθεια νέων παραδόσεων όπλων από τη Δύση πριν επανεκκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν (τα νέα όπλα)…και τότε νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από ενισχυμένη θέση έναν νέο γύρο συνομιλιών», δήλωσε χθες Παρασκευή στην κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα τμήμα της βιομηχανικής πόλης Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή Λουχάνσκ, το επίκεντρο μιας ρωσικής επίθεσης για την κατάληψη της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version