Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθετημένη προβοκάτσια» είναι ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθετημένη προβοκάτσια» είναι ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια» κατηγόρησε σήμερα Πέμπτη (10.3.2022) την Ουκρανία το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σε ό,τι αφορά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου – νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη χθες, που σκότωσε 3 ανθρώπους, εκ των οποίων και 1 παιδί. 

Στη σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι η αεροπορία βομβάρδισε το μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη της Ουκρανίας την προηγούμενη μέρα, αναφέροντας στην ανακοίνωση του ότι η Ρωσία δεν πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά επίγειων στόχων στην περιοχή αυτή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα. Παράλληλα, έγινε και λόγος για «fake news», την ώρα που οι εικόνες συγκλονίζουν.

Από τη μεριά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε την Ρωσία ότι διαπράττει γενοκτονία.

Το Twitter διέγραψε ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας περί «στημένου» βομβαρδισμού στο μαιευτήριο

Το Twitter διέγραψε μια ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στη Βρετανία που ισχυριζόταν ότι ο βομβαρδισμός του μαιευτηρίου-νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη ήταν στημένος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις