Παρασκευή, 6 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρό βίντεο του CNN δείχνει την εκτέλεση Ουκρανών στρατιωτών ενώ παραδίδονται στους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρό βίντεο του CNN δείχνει την εκτέλεση Ουκρανών στρατιωτών ενώ παραδίδονται στους Ρώσους

Την αγριότητα του πολέμου στην Ουκρανία αποτύπωσε ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε το CNN και δείχνει τη στιγμή που στρατιώτες της Ρωσίας εκτελούν εν ψυχρώ Ουκρανούς ενώ εκείνοι παραδίδονται.

Η εκτέλεση Ουκρανών στρατιωτών από Ρώσους έγινε στα τέλη Αυγούστου στην πόλη Ποκρόβσκ, σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία έμπαινε σε νέα φάση και οι Ουκρανοί είχαν εισβάλει σε έδαφος της Ρωσίας, στο Κουρσκ. 

Στα πλάνα που τράβηξε ουκρανικό drone φαίνονται καθαρά οι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες να βγαίνουν από τα αναχώματά τους με τα χέρια σηκωμένα.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι τρεις στρατιώτες έχουν ξαπλώσει μπρούμυτα στον δρόμο και δεν κουνιούνται καθόλου. Η σκόνη που έχει σηκωθεί από το έδαφος αποδεικνύει πως έχουν προηγηθεί πυροβολισμοί.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης:

Σε άλλο βίντεο έχει καταγραφεί η επικοινωνία των Ρώσων στρατιωτών.

«Ρίξ’τους, μηδένισέ τους. Όταν το κάνεις δώσε αναφορά», είπαν μεταξύ τους.

Τα πλάνα που δημοσίευσε το CNN από την πόλη Ποκρόβσκ δείχνουν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο στρατός της Ρωσίας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Αν και οι Ουκρανοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και παραδίδονται, οι Ρώσοι στρατιώτες δεν πτοούνται και τους εκτελούν εν ψυχρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι εκτελούν εν ψυχρώ Ουκρανούς στρατιώτες. Πηγές των αμυντικών μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας έδωσαν στο CNN λίστα με 15 παρόμοιες περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν βίντεο ή ηγητικά από drone και δείχνουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδίδονται και να εκτελούνται αντί να πιαστούν αιχμάλωτοι.

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας δήλωσε πως το γραφείο του ερευνά 28 τέτοια περιστατικά από την έναρξη του πολέμου, στα οποία έχουν σκοτωθεί 62 Ουκρανοί στρατιωτικοί και κάνει λόγο για εγκλήματα πολέμου. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις