Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί στο θέατρο στην Μαριούπολη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, ενώ έχουν περάσει ήδη 30 μέρες από την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας. Η πόλη της Μαριούπολη βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών, καθώς έχει ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς. 

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αρχών, στην οποία αναφέρουν ότι στο θέατρο στην Μαριούπολη υπάρχουν τουλάχιστον 300 νεκροί. «Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έπληξαν το θέατρο, αν και αυτό – σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούν από την πόλη – δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε όσα έχουν συμβεί στην Μαριούπολη. 

Στο εν λόγω θέατρο, που χτυπήθηκε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι και ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Υπήρχε μάλιστα και ειδική σήμανση πως εκεί βρίσκονταν παιδιά αλλά παρ’ όλα αυτά, το κτίριο βομβαρδίστηκε. 

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025