Σάββατο, 7 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματα πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματα πολέμου

Η μόνη ευκαιρία που έχει η Ρωσία για να περιορίσει τα σημαντικά λάθη που έχει κάνει με την εισβολή της στην Ουκρανία είναι να συζητήσει ουσιαστικά για την επίτευξη ειρήνης, τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμα που απηύθυνε μέσω social media τα ξημερώματα του Σαββάτου (19.3.2022).

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «θέλω να με ακούσουν όλοι τώρα, ειδικά στη Ρωσία. Ήρθε η ώρα για μια συνάντηση, είναι ώρα να μιλήσουμε. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία. Διαφορετικά, οι απώλειες της Ρωσίας θα είναι τέτοιες που θα σας χρειαστούν αρκετές γενιές για να ανακάμψετε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε τις ρωσικές δυνάμεις, λέγοντας ότι εμπόδιζαν σκόπιμα την προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας στις πόλεις της χώρας του που δέχονταν επίθεση. «Αυτή είναι μια γνωστή τακτική με συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου και θα λογοδοτήσουν για αυτό, στο 100%, συμπλήρωσε.

Ηγέτες της Δύσης κατηγορούν τις τελευταίες ημέρες τη Ρωσία και προσωπικά τον ρώσο πρόεδρο για «εγκλήματα πολέμου», κάτι που η Μόσχα απορρίπτει ως «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες για το πόσοι είναι οι νεκροί σε θέατρο της πόλης της Μαριούπολης που καταστράφηκε την Τετάρτη. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του θεάτρου, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι.

Έχουν διασωθεί πάνω από 130 άνθρωποι ως τώρα, είπε πάντως ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις