Site icon NewsIT

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς

05.11.2023 | 12:44
Πόλεμος στο Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς

U.S. Secretary of State Antony Blinken meets with Palestinian President Mahmoud Abbas, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, at the Muqata in Ramallah in the Israeli-occupied West Bank, November 5, 2023. REUTERS/Jonathan Ernst/Pool

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη πραγματοποίησε σήμερα (05.11.2023) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Άντονι Μπλίνικεν επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Σημειώνεται ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί σήμερα την Τουρκία, καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννη Μανδαλίδη, η Άγκυρα δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμτεντ που έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Ωστόσο, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανακοίνωσαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version