Τρίτη, 27 Αυγ.
29oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξέφρενο πάρτι 26χρονης πρώην ομήρου της Χαμάς – «Είναι θαύμα που είμαι εδώ»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξέφρενο πάρτι 26χρονης πρώην ομήρου της Χαμάς – «Είναι θαύμα που είμαι εδώ»

«Πρέπει να εκτιμούμε κάθε μέρα αυτής της ζωής», δήλωσε η Ισραηλινή Νόα Αργκαμάνι. Η 26χρονη που απελευθερώθηκε με επέμβαση του Ισραήλ γιόρτασε την ελευθερία της έπειτα από 246 ημέρες ομηρείας από τη Χαμάς.

Η 26χρονη Νόα Αργκαμάνι είχε απαχθεί στη σφαγιαστική επίθεση της Χαμάς στο βόρειο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σχεδόν 11 μήνες μετά, η νεαρή Ισραηλινή πήρε μέρος στη γιορτή «Επιστροφή στη Ζωή», αφήνοντας πίσω της τις 246 ημέρες της αιχμαλωσίας της από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Η 26χρονη που σώθηκε από την αιχμαλωσία μετά από ισραηλινή επέμβαση μίλησε για την ανάγκη να «εκτιμάμε κάθε μέρα», στέλνοντας το μήνυμα ταυτόχρονα ότι «πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή».

Η Noa Argamani χόρεψε στους ώμους φίλων της, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της Yaakov.

Η εικόνα της Nόα – που διασκέδαζε αμέριμνη στο μουσικό φεστιβάλ Nova – πάνω σε μία μοτοσυκλέτα των τρομοκρατών της Χαμάς, έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο φίλος της, ο Avinatan Or, παραμένει, ωστόσο, όμηρος της Χαμάς.

Η 26χρονη απελευθερώθηκε τον Ιούνιο, λίγο πριν η μητέρα της, Λιόρα, πεθάνει σε ηλικία 61 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η 26χρονη που εργάζεται πλέον σκληρά για την επιστροφή και των υπόλοιπων ομήρων, αποκάλυψε πως φοβόταν ότι κάθε βράδυ κατά την αιχμαλωσία της «θα ήταν το τελευταίο της».

«Είναι θαύμα που είμαι εδώ», είπε. «Ο Avinatan, ο φίλος μου, είναι ακόμα εκεί και πρέπει να τους φέρουμε πίσω πριν να είναι πολύ αργά», είπε.

Η Νόα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή για πάρτι, ενώ περισσότεροι από εκατό όμηροι κρατούνταν ακόμη στη Γάζα, είπε ότι «246 μέρες περίμενα αυτή τη στιγμή».

«Πρέπει να εκτιμούμε κάθε μέρα αυτής της ζωής και πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ. Πρέπει να γιορτάζουμε όλη την ώρα», έστειλε το μήνυμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις